Retket

Retkistä toteutuvat 1. Meteoriitin matkassa,
4. Ämpistä Ylistaroohin, 5. Haloo Härmästä, 6. Älykäs pyörämarssi ja
7.  Puukkoja ja puntareita – k
ylille kävellen.

1. Meteoriitin matkassa. Euroopan suurin kraatterijärvi, geologiaa ja matkailua, Vuoden eteläpohjalainen kylä Luoma-aho, Itäkylä ja Länsiranta. Ajetaan Lappajärven ja Alajärven suuntaan, bussikyytiä  kertyy kaikkiaan noin 130 km.

2. Kuntoa ja kulttuuria. Ruonan silta, Suomen sota ja pohjalainen rakennusperinne, energiaa auringosta ja omista lihaksista! Ajetaan Kuortaneen ja Alavuden suuntaan,  bussikyytiä kertyy kaikkiaan noin 170 km.

3. Kökkävoimin lakeurella – elämyksiä ja teknologiaa. Elämysportaat ja ooppera-areena, tekniikkaa ennen ja nyt – informaatiotekniikan museosta uusiin digiratkaisuihin. Ajetaan Seinäjoen ja Kurikan suuntaan, bussikyytiä kertyy kaikkiaan noin 170 km.

4. Ämpistä Ylistaroohin. Lakeusmaisemista Kainaston kyläkeskukseen, Kriikun myllylle ja komialle kirkolle. Paluumatkalla piipahdetaan entisellä körttiopistolla Lapuan Karhunmäessä. Turvallisuutta, hyvinvointia ja kotiseutuylypeyttä. Ajetaan Lapuan ja Ylistaron suuntaan, bussikyytiä kertyy kaikkiaan noin 110 km.

5. Haloo Härmästä. Härmäläisen yrittäjyyden ja identiteetin lähteillä, Isontaloon Antista huvivaltio Power Parkin aikaan. Bussikyytiä härmäläisissä maisemissa kertyy noin kaikkiaan noin 80 km.

6. Älykäs pyörämarssi. Armeijan pyörillä Ruotsalaan ja Alakylään. Kylät ovat mukana Suomen älykkäin kylä -kilpailussa. Pyöräilyä kertyy kaikkiaan noin 20 km.

7.  Puukkoja ja puntareita. Kylille kävellen. Iisakki Järvenpään puukkotehdas ja kotitalo, Lankava, Kauhavan kirkko, puukko- ja tekstiilimuseo. Kävelymatkaa kertyy noin 5 km.

Alla olevassa kartassa eri puolille maakuntaa suuntautuvat retket ja poimintoja reittien varrelta (kaikissa kohteissa ei tokikaan pysähdytä, mutta niiden kautta voit tututstua maakuntaan).

Advertisement